HTML

Első

2008.02.05. 00:10 c.vieri

Na honnan is kezdjem :)
Talán egy aktuális témával, Pécsről. Ami itt megy "Pécs 2010" címen az vicc, a
Zsolnay-szobron kívül egy megfogható dolog nem készült el, állítólag már turkálják a 48-asok terét, hogy majd ott lesz valami kiállító tér, vagy valami, de én egy darab munkagépet, vagy akár munkást nem láttam mozogni, hiába van lezárva a terület. Hogy mit fognak csinálni 2 év alatt meglátjuk, ennyi idő alatt normális minőségű épület nem húzható fel.
Meg ami még elgondolkoztató. Lebontják ugyebár az Univ koleszt, mert hogy ott lesz majd az EKN központ vagy mi, mi lesz akkor itt? A Boszi kolesz zárva, ill. jövőre nyit, csak egy probléma van azzal is. Mégpedig, hogy a Strabagé lesz az épület, a Pollack visszabérli, de olyan feltétellel, hogy a Strabag tölt fel x százalékot, külföldiekből, elég magas százalékokkal dobálóztak itt nekünk a karon... A maradék helyekre jönnek a magyar egyetemisták, kb. 20 ezer forint körüli kolipénzzel. Annyiért már inkább elmegyek egy albiba, ahol elférünk, nem kerülgetünk naponta 500 embert. Másrészről ezzel teljesen meghal a Boszi kolesz valamikori hangulata, ami valakinek tetszik, valakinek nem. Én az első csoporthoz tartozom :)
A Strabagról még annyit, hogy a Pollackon már kb. 3 helyen találtam beázást, nem szőrszálhasogatás, egy fél éve átadott épületnek nem szabadna beáznia, normális vízszigetelés mellett. Továbbá a könyvtár is beázott még év elején, a legelső esőtől, kb. 30 centi víz állt. Mindez azért, mert a lábazatot nem szigetelték le... (nem nem jól, hanem egyáltalán nem szigetelték le!) No comment.
Visszatérve az EKN-re. Elkészültek megvalósíthatósági tanulmányok, különböző cégek készítették, gondolom olyanok, akik majd a kivitelezésben is részt vesznek. Ezeknek a szerepe az lenne, hogy jelen esetben a városvezetéssel tudatnák, hogy el lehetne-é készülni a határidőre, ha igen, akkor mikorra, meg mit kéne tenni a megvalósíthatóság érdekében. Ezek el is készültek rendesen, csakhogy a városvezetés titkosította az iratokat, nem tudja senki se, hogy mit tartalmaztak. Abból hogy titkosították, arra következtetek erősen, hogy nem lenne megvalósíthatóak időre a beruházások... Szóval megint csak no comment.
Elsőre ennyi, most megyek cigizni :)

Szólj hozzá!

Címkék: pécs ekn

A bejegyzés trackback címe:

https://balek.blog.hu/api/trackback/id/tr41325757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása